Boerin Carolien Hupkes vraagt aan bezoekers van de markt in Didam of zij een idee hebben van wat de boeren voor de aardappelen en komkommers ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boerin Carolien Hupkes vraagt aan bezoekers van de markt in Didam of zij een idee hebben van wat de boeren voor de aardappelen en komkommers ontvangen. © theo kock persfotografie

Noodkreet van boeren op de markt in Didam valt in goede aarde

DIDAM - Wat krijgt een boer voor een kilo aardappelen? Die vraag stelden boeren vrijdag aan tientallen bezoekers van de markt in Didam. ,,We horen vaak dat we niet zichtbaar zijn”, zegt de Babberichse boer Gerard Holleman, voorzitter van LTO De Liemers. ,,We zijn hier om het gesprek aan te gaan, van mens tot mens, van boer tot burger.”

14 reacties

 • Theo1

  10 maanden geleden
  90 cent de kilo is ook vrij duur 
 • Criticaster

  10 maanden geleden
  Helaas gaat 80% van de Nederlandse producten naar het buitenland en krijgen we hier Ierse biefstuk van 3 jaar diepvries geleverd en groenten en fruit uit Spanje, als je de import stopt ga je anderen met een probleem opzadelen wat bij ons in Nederland afspeelt. Wil je de boeren in andere Europese landen ook benadelen omdat het bij ons misgaat? Daarnaast komt dan het gezegde wie de bal kaatst, en word de export ook geboycot als tegenaktie wat weer financiele problemen oplevert.
 • Criticaster

  10 maanden geleden
  Ze mogen stoppen met leveren allemaal tegelijk. Totdat er een beter aanbod is.dan is er geen sprake van een kartel en kan de MA helemaal niks.Hoop ik wel dat ze een appeltje voor de dorst hebben , kon weleens een lange zit worden helaasoverigens zijn voor prijsafspraken duizend en een manieren om niet aangepakt te worden niet zo "braafste jongetje van de klas" spelen, je mag ook geen snelwegen blokkeren of den Haag op de kop zetten
 • Kleinnagelbrink

  10 maanden geleden
  Dan moeten wij consumenten gewoon die supers negeren.  Mij irriteert dat multinational gedoe van ze ook al mega Amper belasting betalen via die constructie !   en dan zulke megawinsten maken,   van 5 cent naar 55 cent voor een komkommer is een winstmarge van  1000%!!
 • Johan

  10 maanden geleden
  Dat zullen ze echt wel doen, maar als de boeren iets boven de kostprijs gaan met hun producten dan zullen ze echt wel goedkoper zijn dan de grote supers.De consument gaat toch kopen waar de prijs betaalbaar is en blijft.De supers kunnen wel gaan stunten, maar dat houden ze ook niet vol er zal winst gemaakt moeten worden dat geld voor de boeren maar zeker voor de grote supers !! 

Liemers