Volledig scherm
PREMIUM
De cover van het boek 'Ode aan het vee'. © Brenda Beumer

Ode aan het vee: eerbetoon aan de ‘big five’ van de boerderij

BABBERICH/ DIDAM - De kippen gingen op haar hoofd zitten. De geiten trokken de veters uit haar schoenen. Twee koeien schuifelden langzaam dichterbij, stapje voor stapje, want wat doet die gekke vrouw met die camera daar in de stal? ,,En een paar dagen nadat ik de varkens had gefotografeerd, rook ik ze nog op mijn camera’’, zegt Brenda Beumer.

Volledig scherm
Karolien Hupkes (links) en Brenda Beumer maakten samen het boek 'Ode aan het vee'. © Brenda Beumer

De 46-jarige fotografe uit Babberich heeft samen met boerin Karolien Hupkes uit Didam (47) het boek Ode aan het vee gemaakt. Een 128 pagina’s dik boekwerk dat een eerbetoon brengt aan de ‘big five’ van de boerderij: de kip, de koe, het schaap, het varken en de geit. ,,We dachten eerst dat het tien pagina’s per dier zouden worden, maar het zijn er uiteindelijk 128 geworden. We hadden gewoon zoveel mooi materiaal, zonde om dat niet te gebruiken”, zegt Hupkes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers