Volledig scherm
PREMIUM
Het Gildepad, de toegangsweg naar het Zandgat in Zeddam is te smal voor de hulpdiensten. © Google Streetview

Oktoberfest Zeddam wijkt spoorslags uit naar nieuwe locatie

ZEDDAM - Het Oktoberfest in Zeddam moet uitwijken naar een nieuw locatie. De veiligheidsregio Noord Oost-Gelderland heeft de beoogde plek in het Zandgat te elfder ure afgekeurd. Het muziekfestijn op 26 en 27 oktober, waar per dag 650- tot 750 mensen op afkomen, wordt nu op een akker bovenaan het Zandgat vlakbij de molen gehouden.

De vergunning was al afgegeven, de bands en de tent besteld en het complete draaiboek voor het Oktoberfest in het Zeddamse Zandgat was ingevuld. Totdat de veiligheidsregio zich twee weken geleden meldde: het zandgat is onveilig voor een feest van deze omvang. Het Gildepad, de aan- en afvoerroute naar de diepe kuil waar ook het natuurtheater, de tennisbanen en het petanqueveld een plek hebben, is te smal voor voertuigen van hulpdiensten die elkaar zouden moeten kunnen passeren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers