Het huidige onderkomen van de bibliotheek in Didam. Het gebouw wijkt voor de bouw van een supermarkt en de aanleg van een parkeerplaats in het centrumplan Didam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige onderkomen van de bibliotheek in Didam. Het gebouw wijkt voor de bouw van een supermarkt en de aanleg van een parkeerplaats in het centrumplan Didam. © Jan Ruland van den Brink

Onderhandeling mislukt: verhuizing bieb en Welcom naar Meulenvelden Didam geschrapt

DIDAM - De verhuizing van de bibliotheek en het kantoor van welzijnsorganisatie Welcom naar woonzorgcomplex Meulenvelden in Didam gaat niet door. De anderhalf jaar durende onderhandelingen tussen woningstichting Plavei (verhuurder van  Meulenvelden), Welcom en de bibliotheek onder regie van de gemeente Montferland zijn op het laatste moment mislukt.

6 reacties

 • elan

  1 jaar geleden
  Louise wen eraan, wanneer je je zelf niet kunt bedruipen dan houdt het op.Windmolens of zonnepanelen zetten op de plek van het kasteel. Dan brengt het tenminste nog wat op. Niet kwaad worden op individuen maar op de politiek in Montferland graag!
 • Louise

  1 jaar geleden
  Zichzelf bedruipen kan de gemeente zelf kennelijk ook niet gezien de 3 miljoen te kort die ze veroorzaakt heeft.Veel te hoog in de bol!!!Met huis Berg moeten we juist blij zijn, dat trekt tenminste nog wat toeristen.
 • Riedez

  1 jaar geleden
  De gemeente had al bezuinigd op de bieb en Welcom. Dat was dus een chantagemiddel om het resultaat te beïnvloeden  en nu zitten die twee organisaties met de financieel brokken. Slim bestuur, gemeente Montferland!
 • Lija

  1 jaar geleden
  Soms kun je dingen beter laten zoals ze zijn... een mooi plein rond de kerk, ik vond het mooi zoals het was. Had er een paar mooie bomen geplant... maar die bakken die vast veel geld gekost hebben. Ik vind het jammer ! 
 • TheedP

  1 jaar geleden
  Het mislukken van de onderhandelingen lijkt zeker het gevolg van de starre houding van Plavei. Zeker het onderste uit de kan willen hebben. Dat op de plaats van de biep een nieuwe supermarkt moet komen is helemaal nieuw. Kan het plan zomaar gewijzigd worden? Tot nu toe was het de bedoeling, op plaats nieuwe deel oude gemeentehuis de Coop met appartement en op de plaats van de huidige Coop Aldi met mogelijk appartementen en op de plaats van de bieb parkeerterrein. Wat zal dit alles de gemeente gaan kosten? Misschien kan het boek “Centrumplan Didam” het beste maar worden gesloten. 

Liemers