Volledig scherm
De raadszaal in Gouden Handen in 's-Heerenberg. © theo kock persfotografie

Ondertekenaars petitie Gouden Handen in 's-Heerenberg zijn ‘woest’

’s-HEERENBERG - Er zijn een kleine 700 mensen op de ondertekening van de schriftelijke petitie tegen de sluiting van de gemeenteraadszaal en publieke voorzieningen in het voormalige klooster Gouden handen in ’s-Heerenberg afgekomen. In Zeddam hebben 130 mensen in het dorpshuis de petitie ondertekend.

Volgens Sjaak Reumer van het actiecomité van de stichting gemeentehuis Montferland is er veel verontwaardiging onder de bevolking. ,,De mensen in ’s-Heerenberg zijn woest. Ze reageren verontwaardigd dat Didam dit geflikt heeft. Want zo ervaren ze het. Ik heb van diverse mensen te horen gekregen dat de weerstand tegen Didam eigenlijk wel was weggeëbd. Maar dat die nu weer helemaal terug is.”

Bezuinigingsmaatregel

De stichting en Gerard Frerix, initiatiefnemer van de online petitie ‘Behoud voorzieningen in ’s-Heerenberg’, willen de raadszaal en diverse publieksdiensten in Gouden Handen en het aanbiedstation voor afval in ’s-Heerenberg houden. Een kleine meerderheid van de raad wil als bezuinigingsmaatregel dat onder andere de raadszaal komende zomer verkast naar het gemeentehuis in Didam.

Gewicht in de schaal

Samen met de 1850 gesigneerde digitale steunbetuigingen gaat de teller van de petitie ruim voorbij de 2500 ondertekenaars. ,,We hebben nog niet alle formulieren geteld, maar het ziet er goed uit”, zegt Reumer. ,,Het is in ieder geval een aantal dat gewicht in de schaal zal leggen. De raad kan hier natuurlijk niet zomaar aan voorbij.” De petitie wordt komende donderdag met een toespraak aan de gemeenteraad aangeboden. ,,Dat wordt niet het meest vriendelijke verhaal. We zullen er nadrukkelijk op wijzen dat dit besluit zonder enige inspraak van de burgers is genomen. Alles was al in kannen en kruiken voordat wij er kennis van konden nemen.”

De stichting gemeentehuis Montferland en Frerix verwachten dat het besluit om Gouden Handen af te stoten, wordt teruggedraaid. Het huurcontract met Gouden Handen eigenaar Woonzorg Nederland dat nog tot 2024 loopt, zou volgens de actievoerders moeten worden nagekomen en daarna worden verlengd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers