De raadszaal in Gouden Handen in 's-Heerenberg.
Volledig scherm
De raadszaal in Gouden Handen in 's-Heerenberg. © theo kock persfotografie

Ondertekenaars petitie Gouden Handen in 's-Heerenberg zijn ‘woest’

’s-HEERENBERG - Er zijn een kleine 700 mensen op de ondertekening van de schriftelijke petitie tegen de sluiting van de gemeenteraadszaal en publieke voorzieningen in het voormalige klooster Gouden handen in ’s-Heerenberg afgekomen. In Zeddam hebben 130 mensen in het dorpshuis de petitie ondertekend.

35 reacties

 • Eelco .

  1 jaar geleden
  Er werd hier ook al eens eerder vermeld dat dit de grootste onzin is. Van de 25 raadsleden wonen er 15 (=60%) in plaatsen die vroeger onder de gemeente Bergh vielen en slechts 10 (=40%) in plaatsen die vroeger on de gemeente Didam vielen. Dus hou nu eindelijk eens op met dat gejank.
 • Criticaster

  1 jaar geleden
  Laco is een op zichzelf staand bedrijf wat volgens mij het pand huurt van de gemeente Montferland. Dus dat staat los van het zwembad in Didam
 • Achter Hoeker

  1 jaar geleden
  Klopt. Het probleem is alleen dat er al zoveel is weggegaan in 's-Heerenberg en dat dit de druppel is geweest. Als LBM ballen heeft trekken stappen ze uit de coalitie, komen er nieuwe verkiezingen en dan zal er weinig over blijven van het CDA.
 • Eelco .

  1 jaar geleden
  Om die onzin voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen en te bevestigen dat Wiwi wel degelijk kan tellen en bompie niet: Van de 25 gemeenteraadsleden wonen er 15  (60%) in plaatsen die in het verleden behoorden tot de gemeente Bergh en slechts 10 (40%) in plaatsen die in het verleden behoorden tot de gemeente Didam. Dit is toetsbaar op de website van de gemeente.
 • Eelco .

  1 jaar geleden
  Iets met Bergh die een nieuw zwembad bouwde terwijl al lang duidelijk was dat er een fusie aan zat te komen, oftewel op kosten van een ander een zwembad bouwen?
 1. ‘De bult’ scheidt 's-Heerenberg en Didam: ‘Er is nooit een band geweest’
  PREMIUM

  ‘De bult’ scheidt 's-Heerenberg en Didam: ‘Er is nooit een band geweest’

  DIDAM/ ’s-HEERENBERG - De gedwongen samensmelting van de gemeenten Didam en Bergh tot Montferland per 2005 heeft van lieverlee bestuurlijk vorm gekregen. Iets van binding tussen de beide hoofdkernen Didam en ’s-Heerenberg is er na 15 jaar nauwelijks. De inwoners van beide plaatsen komen niet bij elkaar over de vloer. Het blijft steken op ‘de bult van ‘t Peeske’, de heuvel die als fysiek obstakel geldt. Als de kern aan deze kant van de bult iets meer krijgt dan de andere, zijn de rapen gaar.
 1. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

 2. Dit is waarom de Britse variant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Dit is waarom de Britse variant alle alarmbel­len af laat gaan

Liemers