Volledig scherm
De grondwerkzaamheden voor de aanleg van ontbrekende schakel tussen Zeddam en 's-Heerenberg zijn in volle gang. © Janko van Sloten

Ontbrekende Schakel tussen Doetinchem en Emmerik in de maak

ZEDDAM - De contouren van de provinciale weg de Ontbrekende Schakel tussen Zeddam en het industrieterrein DocksNLD1 in 's-Heerenberg  worden met de dag zichtbaarder. 

Het 2,4 kilometer lange wegvak (van de rotonde bij de Terborgseweg in Zeddam naar de  rotonde aan de Meilandsedijk in Lengel) is het laatste deel van de rondweg N316 om Zeddam en 's-Heerenberg. Het is ook de laatste schakel in de directe verbinding tussen Doetinchem (A18) en Emmerik (A3). De weg wordt naar verwachting medio volgend jaar in gebruik genomen. Al het vrachtverkeer zal over de nieuwe route worden geleid. De Drieheuvelenweg, nu nog de belangsrijkste route tussen Zeddam en 's-Heerenberg wordt dan een 60 kilometer-weg en in de bebouwde kom een 30 kilometer-weg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers