Ontsnapt paard in trailer geladen, A12 weer open

UPDATE/VIDEOBEEK - De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is weer open nadat er een paard ontsnapte in de file voor een grenscontrole. Automobilisten tussen Arnhem en de Duitse grens nog wel rekening houden met vertraging.

Volledig scherm
Het paard ontsnapte uit een trailer op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. © Eastview Media

Er staat de hele middag al file tussen Westervoort en de Duitse grens door een grenscontrole. Daardoor is de linkerrijstrook tot 18.30 uur afgesloten.

Even na 16.00 uur ontsnapte in de file ook nog eens een paard uit een aanhanger voor knooppunt Oud-Dijk, eveneens in de richting van Arnhem richting Oberhausen. Het paard zat klem in een zijdeur van de aanhanger, maar wist te ontsnappen.

Andere trailer laten komen

Aanvankelijk was het plan om een dierenarts het paard te laten verdoven, maar het dier verliet de aanhanger zelfstandig via de zijdeur. Agenten hebben het paard een touw om de nek gedaan tot het dier in een andere trailer kon worden geladen.

Files lossen snel op

Door het incident met het paard werd een tweede rijstrook afgesloten en stond het verkeer op verschillende snelwegen rond Arnhem muurvast. Rond 17.00 uur werd de A12 weer vrijgegeven, de files lossen snel op.

Volledig scherm
Een paard dreigt uit een aanhanger te ontsnappen in een file op de A12 voor de Duitse grens. © Eastview Media
Volledig scherm
Files rond Arnhem op 6 december 2019, rond 16.30 uur. © ANWB
Volledig scherm
Archieffoto van een grenscontrole bij Babberich. © Bart Harmsen

Liemers