Volledig scherm
© Thinkstock

Ook kinderen van statushouders krijgen in Montferland een laptop en fiets

DIDAM - Kinderen waarvan de ouders een minimum inkomen hebben, krijgen van de gemeente Montferland een tablet of laptop en een tweedehands fiets als ze van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. 

Kinderen die net in Nederland wonen en de leeftijd hebben van leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen die niet. Ze hebben die wel nodig voor de schakelklas waar ze naar toe gaan, onder meer om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, maar volgens de regels van de  Montferland hebben ze er geen recht op. 

Wethouder Martin Som vindt dat dit anders moet. Daarom versoepelt de gemeente nu de regels, zodat kinderen van statushouders - ongeveer tien per jaar - ook een computer en fiets krijgen voor school.  ,,Het college krijgt nu de ruimte om maatwerk te leveren voor deze kinderen’’, zegt Som. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers