Volledig scherm
Sint is voor de gelegenheid in werkkledij met op zijn hoofd een werkpet. Foto: DG

Op zoek naar gouden pepernoten in kasteel Huis Bergh

's-HEERENBERG - Het is maar goed dat er dit weekeinde, in het kader van Welkom bij de Sint, zoveel kinderen op bezoek komen in kasteel in Huis Bergh in 's-Heerenberg waar Sinterklaas tijdelijk resideert. De Vergeetpiet – wie anders nodig – is namelijk vergeten waar hij de gouden pepernoten van Sinterklaas heeft laten liggen.

Dus helpen de honderden kinderen die de Sint toch een bezoekje brengen in het kasteel, zoeken naar de gouden pepernoten. Ondertussen gooien ze met pakjes, springen stiekum op het bed van Sinterklaas en dansen in de Pietendisco.

Kasteel
Het zoeken naar de gouden pepernoten is een van de attracties die de kinderen krijgen voorgeschoteld in het kasteel, dat ze met hun ouders, en soms ook grootouders, bezoeken. „Ik spreek hier ouders die in 's-Heerenberg wonen maar nog nooit in het kasteel zijn geweest”, zegt Jeroen Giezenaar, organisator van het evenement dat ook volgend weekeinde is. „Toch mooi meegenomen.”

Ook zondag (van 10 tot 17.30 uur) is Sint te bezoeken en ook volgend weekeinde beide dagen. Van maandag tot en met vrijdag is er bovendien een educatief programma voor basisscholen. Daarin maken ze een reis mee van de Sint met zijn pieten op zee.

Liemers