Volledig scherm
PREMIUM
Harrie Wezendonk met kleinzoon Harm (7) bij Koenders Möl die gerestaureerd gaat worden. © Jan Ruland van den Brink

Opknappen van Koenders Möl in Braamt: mooie hobby voor de oude dag

BRAAMT - Koenders Möl in Braamt wordt in oude luister hersteld. Harrie Wezendonk (67) uit Loerbeek noemt het opknappen van de uit 1856 daterende korenmolen ‘een mooie hobby voor de oude dag’. Hij krijgt er ruim drie ton van de provincie voor, verwacht een bijdrage van de gemeente Montferland van 25 mille en gaat zelf de boer op om de resterende kosten van de renovatie, die in totaal 510.000 euro gaan bedragen, te regelen.  

Harrie Wezendonk kocht de molen en de bijhorende woning twee jaar geleden. De woning werd direct verhuurd. De als jaren leegstaande molen verkeert in een deplorabele staat. Uit veiligheidsoverwegingen mag niemand de molen betreden. ,,Ik had bij aanschaf meteen het idee om die molen te herstellen”, vertelt Wezendonk. ,,We hebben specialisten ingeschakeld om te kijken wat er nodig was om de zaak op te knappen en waar we mogelijk subsidie op zouden kunnen krijgen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers