Volledig scherm
Foto ter illustratie

Oprit snelweg 's-Heerenberg naar Arnhem maanden gesloten, A3 dit weekend weg

's-HEERENBERG - De oprit naar de snelweg A3-A12, net buiten 's-Heerenberg richting Arnhem, is de komende drie maanden gesloten. De autobaandienst Krefeld van Noordrijn-Westfalen (Duitsland) legt in die periode een middengeleider (een wegvak dat de rijbanen in beide richtingen met elkaar verbindt) aan. 

Ook worden de vluchtstroken opgeknapt. De werkzaamheden hebben plaats ter voorbereiding op een later geplande grondige opknap van de snelweg in de buurt van Emmerik.

Volgens woordvoerder Tim Terhorst van de gemeente Emmerik leidt de afsluiting niet tot al te grote problemen. ,,Het verkeer dat naar Arnhem wil wordt nu eerst via de afslag naar Oberhausen naar de volgende afrit geleid om daar vervolgens te keren en de oprit naar Arnhem te nemen. Dat kost je vijf minuten. We hebben geen klachten over grote verkeersopstoppingen gehad.” 

Komend weekend

Komend weekeinde wordt de A3 ter hoogte van Emmerik voor alle verkeer afgesloten. De wegafsluiting gaat vrijdagavond om 20.00 uur in en duurt tot maandagochtend 05.00 uur. Het viaduct Stokkumer Straße/Rietbroek dat Elten met Stokkum verbindt, wordt afgebroken. 

Het verkeer wordt in het weekeinde omgeleid via Beek. Het brugdeel van het nieuwe viaduct wordt op de parkeerplaats naast de snelweg gebouwd. De A3 wordt nog een een keer in een weekend gesloten om het kant en klare brugdeel op z'n plek te leggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers