Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Jan Ruland van den Brink

Optocht Didam schuift een week op, Harreveld naar maandag

DIDAM - De carnavalsoptocht van Didam, waar ook Loil en Nieuw Dijk aan meedoen, schuift vanwege het weer een week op, naar zondag 1 maart. De optocht van Harreveld rijdt maandag om 13 uur door het dorp.

De optocht van Didam is ‘om veiligheidsredenen’ afgelast. Dat schrijft het bestuur van de carnavalsvereniging over de ‘mooiste carnavalsoptocht zin de regio’. Dat is besloten na overleg met de verenigingen in Loil en Nieuw Dijk, de gemeente Montferland en de politie. Het gaat om uitstel: de optocht wordt een week verplaatst naar zondag 1 maart. De starttijd en het programma worden later deze week bekendgemaakt.

Kruukske op zondagmiddag

De Zandbieters in Harreveld hebben besloten om hun carnavalsoptocht een dag uit te stellen. De stoet begint nu maandagmiddag om 13 uur. Het bestuur van de carnavalsvereniging heeft dat besloten na overleg met de burgemeester, politiek, brandweer en Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ‘Gezien de weersverwachting is het risico te groot om de optocht, op zondag, in zijn originele grootte en volgorde te laten verlopen’.

Maandag begint de optocht om 13 uur, de prijsuitreiking volgt dan om 16.30 uur. De uitreiking van het ‘kruukske van verdienste’, traditioneel altijd op maandagochtend, is nu zondagmiddag om 15.30 uur in zaal De Boer.

Liemers