Optocht Groenlo vanmiddag om 16.11 uur, ‘s-Heerenberg naar maandag

GROENLO/’s-HEERENBERG - De verwachte windstoten zorgen ook voor verplaatsing van de optochten in Groenlo en ‘s-Heerenberg. Die van Groenlo is slechts enkele uren: de optocht start nu zondagmiddag om 16.11 uur, terwijl ‘s Heerenberg de hele optocht naar de carnavalsmaandag verplaatst.

Burgemeester Annette bronsvoort heeft zondagochtend besloten dat de carnavalsoptochten in Groenlo, Harreveld en Lievelde voor het aangekondigde tijdstip niet door kunnen gaan. Dat besluit is gebaseerd op de verwachting dat er tot 16 uur zware windstoten zullen voorkomen. De optocht van Groenlo begint vanmiddag om 16.11 uur. Als code geel ook na dat tijdstip van kracht blijft, dan wordt de Grolse optocht afgeslankt: geen grote wagens, alleen handgetrokken karretjes en loop- en muziekgroepen.

Harreveld verplaatst zijn optocht naar maandag, terwijl de carnavalsvereniging in Lievelde heeft besloten om de optocht in zijn geheel af te gelasten.

In ‘s -Heerenberg gaat de optocht op zondag niet door, omdat de verwachte windvlagen een gevaar voor publiek en deelnemers kunnen betekenen. De burgemeester en de carnavalsverenigingen hebben besloten dat het feest in de kroegen gewoon door kan gaan, maar dat de optocht wordt verplaatst naar carnavalsmaandag om 14.11 uur. De grote optocht en de kinderoptocht, die altijd op dat tijdstip wordt gehouden, versmelten dan tot één optocht.

JV 03032019 Groenlo Carnaval/ Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
JV 03032019 Groenlo Carnaval/ Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Liemers