Marie Louise Gal met de terug gevonden fietsen van haar overleden zoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Louise Gal met de terug gevonden fietsen van haar overleden zoon. © theo kock persfotografie

Ouders herkennen fietsen van overleden zoon op nieuwsfoto: ‘Ik was er altijd mee bezig’

BRAAMT - Een toevallige blik op een foto van fotograaf Theo Kock op de website van De Gelderlander gaf Marie-Louise en Wilfred Gal plotseling een warm gevoel. Een detail, een merkje bij het achterlicht, en de verkleurde bevestigingsstangen van de drager maakte zonneklaar: dat zijn de twee gestolen fietsen van Nieck-Jan. Hun zoon, die in 2015 op 18-jarige leeftijd om het leven kwam bij een ongeval.

Na twee jaar zijn de fietsen door een wonderlijk toeval weer terug bij de familie Gal in Braamt. De gemeente Montferland heeft  twee weken geleden 25 fietsen uit het depot van de gemeente als opknappertjes voor de leerlingen aan praktijkschool Symbion in Didam cadeau gedaan. Marie-Louises oog viel op een artikel over het onderwerp op de site van De Gelderlander.

Oude karretjes

Quote

Die fietsen hebben een enorme emotionele waarde voor ons

Marie-Louise Gal

,,Ik keek naar de foto waar de oude karretjes op waren afgebeeld. Ik dacht iets aan een fiets te herkennen: dat zadel komt me bekend voor. Ik zoomde in wist het direct: dat zadel, de verkleurde stangen van de drager, dat is de fiets van Nieck-Jan.

Toen ik verder keek, zag ik ook de tweede fiets van hem staan. Ik kon mijn geluk niet op. Die fietsen hebben een enorme emotionele waarde voor ons. Ik heb Theo Kock nog om meer foto’s gevraagd. Die heeft hij ons gemaild, ons vermoeden werd bevestigd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers