Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Overgevende kinderen nadat busje pepperspray leegloopt in restaurant

EMMERIK - Verschillende bezoekers en medewerkers van pizzeria Rocco's aan de Rijnpromenade in Emmerik hebben vrijdagavond last gekregen van hun ogen en luchtwegen, nadat daar een busje pepperspray was leeggelopen. Een 20-jarige man uit die plaats verklaarde dat het busje 'plotseling' kapot ging.

Hij meldde zich maandag bij de politie.

Rekening
De man had samen met zijn vriendin en twee anderen gegeten bij de pizzeria. Vlak na het betalen van de rekening wilde de 20-jarige het busje uit de tas van zijn vriendin pakken. Daarbij ging de spray, die bedoeld is om dieren af te weren, kapot en kwam de pepperspray vrij.

Tegenover de Duitse krant WAZ.de beschrijft een barvrouw hoe steeds meer klanten naar buiten liepen. In eerste instantie had het personeel niet direct door wat er aan de hand was. Totdat de pepperspray richting de keuken kwam.

Geen aangifte
Enkele kinderen moesten zelfs overgeven door het irriterende goedje. Waarom de man de pepperspray uit de tas van zijn vriendin wilde pakken, is niet bekend.

Tegen de 20-jarige inwoner van Emmerik is geen aangifte gedaan. Hij mocht weer naar huis na zijn verklaring op het politiebureau.

Liemers