Het lichaam werd bij een quad aangetroffen naast een maïsveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam werd bij een quad aangetroffen naast een maïsveld. © Persbureau Heitink

Overleden quadrijder die gevonden werd in sloot droeg geen helm

achtergrondZEVENAAR/ DIDAM - De 63-jarige man uit Didam die woensdagmorgen is gevonden bij een quad in een sloot naast een maisakker, droeg geen helm. Dat was ook niet verplicht, omdat het voertuig waarop hij reed gekentekend was als auto.

5 reacties

 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Quad's zijn en blijven gevaarlijke voertuigen, waarbij gemakkelijk ernstige ongelukken ontstaan, vooral omdat ze uitnodigen om ermee te crossen. Goede reden om dit onder de aandacht te brengen.
 • Hennie de Haas

  2 maanden geleden
  Snap de meerwaarde idd ook niet. Bijzonder pijnlijke insinuaties voor nabestaanden...
 • Mike De Man

  2 maanden geleden
  Wat is de meerwaarde vqn dit artikel? Bedoelt de gelderlander te suggeren dat deze man de dood aan zijn eigen nalaten heeft te danken? Helm of niet.. een quad op je nek pakt niet heel lekker uit.
 • Gerard van den Landen

  2 maanden geleden
  Nee, natuurlijk droeg de man geen helm! Misschien had hij ook geen handschoenen aan ?
 • A.P.M. Wolsink-Ebbers

  2 maanden geleden
  "Quadrijder droeg geen helm". 1. Dit is niet verplicht 2. Elke auto inzittende die overlijdt bij een ongeluk draagt geen helm. Had hij wel een helm op, had dit hem dan gered?
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Liemers