Volledig scherm
PREMIUM
Het portret dat de Pannerdense kunstenaar Marcel 'Classic' Brugman van Tijmen maakte, krijgt een prominente plek in Tijmens cave. © Jan Ruland van den Brink

Overleden voetballer Tijmen (13) krijgt zijn eigen toernooi bij MvR

's-HEERENBERG - Een internationaal toernooi voor voetballers tot 15 jaar en een nieuw jeugdhonk bij voetbalclub MvR in 's-Heerenberg worden vernoemd naar de op 1 september overleden 13-jarige voetballer Tijmen Steenbergen.

De jongen kwam in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te overlijden nadat hij als invaller-doelman onschuldig in botsing kwam met een speler van VV Dieren. De dood van de jonge speler had een enorme impact op zijn directe omgeving, de voetbalclubs MvR en Dieren, de 's-Heerenbergse gemeenschap en ver daarbuiten. Met de gedoneerde organen van Tijmen werden acht mensen geholpen.

Bijdrage

Bij de herdenkingsdiensten en de uitvaart hebben de ouders van Tijmen aan betrokkenen en belangstellenden om een bijdrage in plaats van bloemen gevraagd om te besteden aan een blijvende herinnering aan Tijmen op sportpark De Boshoek. Voetballen bij MvR was zijn lust en leven.

Het huidige jeugdhonk van MvR wordt komende week omgedoopt in Tijmens-cave. Het honk wordt gerestyled en onder andere voorzien van een airhockey- en voetbalspel. In de ruimte komt een entree met twee zuilen met een geschilderd portret van Tijmen en de ingelijste shirts van De Graafschap en PSV met handtekeningen van de eerste elftalspelers die na het overlijden van Tijmen naar de club werden gestuurd. Ook het ingelijste MvR-shirt met de handtekeningen van de spelers van het team van Tijmen komt daar te hangen, net als de handschoenen van Graafschapdoelman Hidde Jurjus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers