Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers bij de finish van Swim to Fight Cancer op Stroombroek bij Braamt komen tevreden het water uit. © Roel Kleinpenning

Parkeergeld voor zwemtocht tegen kanker in Braamt niet naar goed doel

BRAAMT - Het parkeergeld van 5 euro dat deelnemers, toeschouwers en sponsors van zwemtocht Swim to Fight Cancer in Braamt zondag hebben betaald, gaat niet naar het goede doel. Eigenaar Leisurelands vind het gratis beschikbaar stellen van Stroombroek al een 'royaal gebaar in de richting van het evenement'. 

Dat zegt Adriaan van der Linden van Leisurelands, eigenaar van de recreatieplas. ,,Voor andere evenementen vragen we een vergoeding, maar Stroombroek is gratis beschikbaar gesteld aan de organisatie van de zwemtocht. Daarmee hebben we naar onze mening een mooie sponsorbijdrage geleverd’’, zegt Van der Linden. Volgens hem was de organisatie anders minimaal enkele honderden euro's aan huur kwijt geweest.

De organisatie van de zwemtocht noemt het 'jammer' dat deelnemers en publiek parkeergeld hebben moeten betalen om bij de zwemtocht voor het goede doel te zijn. ,,We hebben gevraagd of vrij parkeren mogelijk was, maar Leisurelands wilde daar niet aan. Dat is uiteraard jammer, maar het staat ze als eigenaar van de plas vrij’’, zegt Margot Verhagen van Swim to Fight Cancer Doetinchem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers