Volledig scherm
JV 05112018 Beek Peeske wandelroute natuurtuin top 10 / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Peeske bij tien mooiste wandelingen Natuurmonumenten

BEEK - De wandeling rondom het meertje ’t Peeske in Beek is door boswachters in de top tien van mooiste wandelingen van Natuurmonumenten opgenomen. In totaal telt Natuurmonumenten 250 wandelingen in Nederland.

,,De lijst is onze manier om de pareltjes er uit te lichten. Het zijn echt hele mooie herfstroutes’’, aldus een woordvoerder van Natuurmonumenten. De korte familieroute Bergherbos, zoals de wandeling rondom 't Peeske is genoemd, is 1,2 kilometer lang, goed gemarkeerd met blauwe verwijsbordjes en half verhard waardoor het pad goed toegankelijk is voor rolstoelers, zeker ook omdat er een invalidentoilet bij de uitspanning is. 

De route voert langs een reptielencorridor die Natuurmonumenten in het bos heeft aangelegd om ruim baan te geven aan dieren als de hazelworm, gladde slang en zandhagedis. De open strook die heideveldjes met elkaar verbindt, wordt door vrijwilligers en een schaapskudde bijgehouden.  

(lees verder onder de foto)

Volledig scherm
't Peeske. © Jan Ruland van den Brink

Extra bijdrage

De familieroute Bergherbos  is aangelegd met een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor het project ‘Natuur voor iedereen’. Dit is een van de 40 projecten die Natuurmonumenten samen met Kenniscentrum Groen & Handicap, De Speeltuinbende, Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind en HandicapNL door het hele land heeft  uitgevoerd.

In de top tien zijn nog twee wandelingen in Gelderland opgenomen:  Het Deelerwoud op de Veluwe en de historische wandelroute Wolfheze bij Arnhem. 

Volledig scherm
't Peeske. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stroombroek wil strandhuisjes, aqua- en zonnepark
    PREMIUM

    Stroom­broek wil strandhuis­jes, aqua- en zonnepark

    BRAAMT - Leisurelands wil recreatiepark Stroombroek in Braamt vernieuwen en uitbreiden. De plannen voorzien in nieuwe strandhuisjes aan het water, camperplaatsen, nieuwe speelvoorzieningen en een aquapark. Daarnaast wil Leisurelands verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor zonneparken op een dak boven de parkeerplaatsen of drijvend op het water van het Braamtse gat. De gemeente Montferland wil meewerken aan de doorontwikkeling van het gebied.

Liemers