Volledig scherm
PREMIUM
Fietsende pelgrims vertrekken bij de Pancratiuskerk in 's-Heerenberg. © DE GELDERLANDER

Pelgrimage naar Kevelaer: gezelligheid met toefje spiritualiteit

DIDAM/'s-HEERENBERG - Met 213 man in de bus, dertig op de fiets en vijf te voet: deze woensdag kleurt de Gabriëlparochie (Montferland en Wehl) het geestelijke en openbare leven in het Duitse bedevaartsoord Kevelaer. Met deelname aan de processie met eigen live muziek en koorzang, een eigen mis in de basiliek en het lopen van de kruisweg. Daarna shoppen in de vele souvenirwinkeltjes en afsluiten met het lof.

Het is geen record-aantal weet woordvoerder Augustine van Ree van de Gabriëlparochie ,,Maar we zijn verrast over de grote deelname. Het voelt goed dat veel mensen het heel belangrijk vinden om dit samen te ondernemen.'' Van Ree is onder andere op pad met zestig zangers van alle koren uit de parochie en een groep muzikanten van harmonie De Club uit Didam. Voor het eerst neemt ook een groep kinderen deel aan de kinderbedevaart. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gedeputeerde: ‘Sneltrein Doetinchem-Arnhem moet in 2024 kunnen rijden’

    Gedeputeer­de: ‘Sneltrein Doetinchem-Arn­hem moet in 2024 kunnen rijden’

    DIDAM - De RegioExpress Achterhoek, een sneltrein linea recta tussen Doetinchem en Arnhem, moet in 2024 kunnen rijden. Volgens gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland is dat een reële verwachting. De trajectverkenning is in volle gang, in de loop van komend jaar moeten de eerste resultaten duidelijkheid verschaffen hoe en wanneer er een extra trein op het dubbelspoor tussen Doetinchem de Huet en Arnhem zal rijden en wat de aanleg kost.

Liemers