Volledig scherm
PREMIUM
Fietsende pelgrims vertrekken bij de Pancratiuskerk in 's-Heerenberg. © DE GELDERLANDER

Pelgrimage naar Kevelaer: gezelligheid met toefje spiritualiteit

DIDAM/'s-HEERENBERG - Met 213 man in de bus, dertig op de fiets en vijf te voet: deze woensdag kleurt de Gabriëlparochie (Montferland en Wehl) het geestelijke en openbare leven in het Duitse bedevaartsoord Kevelaer. Met deelname aan de processie met eigen live muziek en koorzang, een eigen mis in de basiliek en het lopen van de kruisweg. Daarna shoppen in de vele souvenirwinkeltjes en afsluiten met het lof.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!
    video

    Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!

    BEEK - Herman had één been. Maar hij drumde en had een markante gulle lach. De schoenmaker uit Beek speelde voor een fles jenever samen met zijn accordeonist Karel van 't Peeske op feestjes en partijen in de buurt. Het duo op leeftijd Limbeek en Salenbrink was een halve eeuw geleden vermaard. Niet om de muziek maar om de eigen humor. Het drumstel van Herman krijgt nu een ereplek in gemeenschapshuis de Averhof in Beek.

Liemers