Vrijwilligers helpen Pieter-Jan Blok en Elly de Kuiper met de blindengeleidehonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers helpen Pieter-Jan Blok en Elly de Kuiper met de blindengeleidehonden. © Theo Kock Persfotografie

Pieter-Jan en Elly hebben een blindengeleide-hondenschool in Kilder: ‘Het is hier super’

KILDER - Met hun blindengeleide-hondenschool streken Pieter-Jan Blok en Elly de Kuiper afgelopen zomer neer in Kilder. De eerste trainingen worden er inmiddels gegeven, maar klaar is de school nog lang niet.

Een stukje lopen langs een stille landweg in het Kilderse buitengebied. Een ronde door het centrum van Doetinchem om te wennen aan een drukkere omgeving. Of juist door de koeienstal van de buurman om bekend te worden met vreemde geuren. ,,We hebben hier alles wat we nodig hebben om onze honden goed te kunnen trainen", zegt Pieter-Jan Blok (52).

Samen met zijn vriendin Elly de Kuiper (48) startte hij in 2015 in het Zuid-Hollandse Nieuwpoort de Stichting DCN Geleidehonden. De school groeide er uit z'n jasje en moest op zoek naar een nieuwe locatie. Iets betaalbaars bleek in hun thuisregio niet te vinden. Het werd Kilder.

Quote

De mensen hier zijn heel vriende­lijk en we hebben 11.000 vierkante meter grond

Pieter-Jan Blok

Hier streken ze vorige zomer neer in een voormalige varkenshouderij aan de Rozenpas. Hoe het hier bevalt? ,,Super!", zegt Blok. ,,Je zit hier zo op de snelweg, je kunt alle kanten op en de mensen zijn heel erg vriendelijk. En we hebben hier 11.000 vierkante meter aan grond, een ongekende luxe."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers