Volledig scherm
Dit beeld gaat verdwijnen. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen wordt er niet meer gevoetbald op het sportpark in Braamt. Archieffoto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Pijnlijk besluit: voetballers Sint Joris nemen afscheid van Braamt

BRAAMT - Voetbalclub St. Joris uit Braamt gaat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen in Zeddam spelen. Dat hebben de leden van St. Joris besloten op een buitengewone ledenvergadering.

In het fusietraject van beide Montferlandse voetbalclubs was de keuze voor een van de accommodaties lange tijd een heikel punt. ,,De fusie werd vaak gekoppeld aan leefbaarheid, tevens een reden om nog niet te kiezen. Als voetbalbesturen hebben we dat losgekoppeld. Het was denk ik de laatste hobbel naar de feitelijke fusie", stelt voorzitter Wilfried Lubbers van de fusiecommissie. ,,Een nieuw sportpark was financieel en planologisch niet haalbaar, waarna beide besturen samen hebben gezeten en de leden van St. Joris het voorstel hebben gedaan in Zeddam te voetballen."

Op de ledenvergadering werd de knoop doorgehakt. Lubbers; ,,We merkten dat de energie uit het proces ging en wilden daarom vooruit. Unaniem hebben de leden van St. Joris het voorstel aangenomen. In Zeddam gaan we zorgen voor een thuis voor alle leden, uit Zeddam en uit Braamt."

Het is nog niet bekend wat er met het voetbalterrein van St. Joris gaat gebeuren. De gemeente Montferland onderzoekt de mogelijkheden. 

Volledig scherm
Het is nog niet duidelijk wat er met het sportpark in Braamt gaat gebeuren. © theo kock persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers