Volledig scherm
PREMIUM
Pim Cuijpers, dirigent uit Zeddam. © Jan Ruland van den Brink

Pim uit Zeddam is gegrepen door het dirigeren

ZEDDAM - Dirigent Pim Cuijpers is even terug in de Achterhoek. De jonge dirigent staat woensdag in Amphion met zijn Symfonie Project.

Dat hij in de klassieke muziek zou belanden, lag in de aard der dingen. De ouders van de 27-jarige Pim Cuijpers uit Zeddam zijn muziekdocenten; zelf speelde hij jarenlang viool. Na het Ludger College in Doetinchem ging hij viool studeren aan het conservatorium in Amsterdam. Die opleiding liet hij na een jaar alweer achter zich.

,,Ik was gefascineerd door dirigeren’’, zegt Cuijpers. ,,Iedereen zei: ga eerst maar een instrument doen. Maar op mijn zeventiende, tijdens een open dag, wist ik het eigenlijk al. Die gebarentaal, het werk met de handen, de lichaamstaal, de mimiek. De selectie aan de deur is streng, maar mijn gedrevenheid maakte indruk. Ik werd toegelaten tot de opleiding orkestdirectie.’’

Quote

Voor klassieke musici is het heel lastig om een bestaan op te bouwen

Pim Cuijpers, Dirigent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers