Volledig scherm
De Ank aan de Kildersweg in Zeddam © Google streetview

Plan voor acht huizen op plek van tuincentrum De Ank in Zeddam

ZEDDAM - Tuincentrum De Ank in het centrum van Zeddam maakt waarschijnlijk plaats voor de bouw van acht twee onder één kap woningen. Tussen de Kilderseweg en de Tuinstraat komt een weg waar ook diverse parkeerplaatsen worden aangelegd. 

Door de verplaatsing van het hoveniersbedrijf De Ank van de Kilderseweg naar de nieuwe locatie aan de Oude Doetinchemseweg (de rondweg om Zeddam) zijn de bedrijfsruimte en kwekerijgronden al een aantal jaren niet meer in gebruik. Aan de Kilderseweg is alleen nog de bloembinderij gevestigd.

Slopen

Het plan is nu het winkelpand en de overige loodsen te slopen. Mogelijk wordt het winkelpand nog verbouwd naar een een vrijstaande woning waardoor er ruimte blijft voor zes tweekappers. De Zeddamse architect Piet van der Putten heeft het nieuwe plan voor woningbouw ontworpen. 

Om de bouw mogelijk te maken wil de gemeente Montferland meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers