Volledig scherm
PREMIUM
De kerk in Azewijn. © Google Streetview

Plannen voor facelift Azewijn in de maak

AZEWIJN - Het Arnhemse stedenbouwkundig bureau Ontwerp en Omgeving maakt een plan voor behoud en verlevendiging van de kern van Azewijn. Onder de noemer 'plan Aantrekkelijk Azewijn' proberen diverse groepen samen met de gemeente onder andere de kerktoren voor sloop te behoeden.

Ontwerp en Omgeving heeft de opdracht van de gemeente Montferland om met een ruimtelijke invulling van het gebied rondom de kerk, het dorpshuis en het water De Laak te komen. De verwachting is dat het bureau in oktober met een voorstel op de proppen komt dat met de Azewijners zal worden besproken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gedeputeerde: ‘Sneltrein Doetinchem-Arnhem moet in 2024 kunnen rijden’

    Gedeputeer­de: ‘Sneltrein Doetinchem-Arn­hem moet in 2024 kunnen rijden’

    DIDAM - De RegioExpress Achterhoek, een sneltrein linea recta tussen Doetinchem en Arnhem, moet in 2024 kunnen rijden. Volgens gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland is dat een reële verwachting. De trajectverkenning is in volle gang, in de loop van komend jaar moeten de eerste resultaten duidelijkheid verschaffen hoe en wanneer er een extra trein op het dubbelspoor tussen Doetinchem de Huet en Arnhem zal rijden en wat de aanleg kost.

Liemers