Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Plavei: ruil huurwoning moet verhuizen mogelijk maken

DIDAM -  Huurders van een woning van woningcorporatie Plavei moeten kunnen verhuizen naar een geschikte woonruimte door te ruilen met de woning van een andere huurder.  Een lokale woningruilmarkt moet vraag en aanbod bij elkaar brengen

Dat staat in de nieuwe prestatieafspraken over de sociale volkshuisvesting in de gemeente Montferland voor 2019 die de woningcorporatie, gemeente Montferland en huurdersbelangenvereniging de Schakel en huurdersvereniging Bergh  hebben gesloten.   

500 woningen

Het energiezuinig en duurzamer maken van het woningbestand van Plavei die vorig jaar is ingezet, staat komend jaar centraal. Er worden 5000 woningen onder handen genomen. De klus moet in 2020 geklaard zijn. Het  resultaat van het met voorrang toewijzen van huurwoningen aan jongeren onder de 23 jaar (sinds 2018) word komend jaar tegen het licht gehouden. 

Plavei en de overige partijen hebben bepaald dat de huurverhoging in Montferland beperkt blijft tot maximaal het inflatiepercentage.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers