Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Politici bezorgd om nieuwe wasservice thuishulp Montferland: ‘Wat is het volgende? Douchen bij de voetbalclub?’

DIDAM/ ’s-HEERENBERG - De naderende start van de externe was- en strijkservice voor kwetsbare inwoners van Montferland houdt ook de gemeenteraad flink bezig. De politici hebben nog tal van vragen, maar waar ze het donderdagavond tijdens de raadsvergadering over eens waren: inwoners moeten niet slechter worden van de nieuwe manier van wassen en strijken. Iemands huis moet dus ‘gewoon’ goed schoongemaakt worden, ook al blijft de thuishulp straks minder lang.

5 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  afschaffen als je het bed verschoond en de douche spullen zit je al aan 3 kilo een hulp is er 5 min in de wasmachine te doen 10 min ophangen of 5 min droger de meeste dingen hoef je niet te strijken is de droger klaar en de hulp tijd is voorbij ? vaak doen de clienten zelf vouwen en opruimen stel dat je iemand heb met veel ongelukjes ? moet je het een week laten liggen lekker ik denk dat die wethouder even moet meelopen en niet van achter het buro bedenken
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @jakob die wethouder is toch echt van D'66 hoor.
 • Jos Feenstra

  2 maanden geleden
  Het idee dat iedereen een zelfde bedrag voor hulp in de huishouding zou moeten betalen is een voorbeeld van de "omgekeerde solidariteit" waar de vvd voor staat. Als u dat ook onbeschaafd vindt weet u waar u niet op moet stemmen !
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  Dit gaat alleen om bezuinigingen en dan zeggen mensen moeten inspraak hebben en wij willen dichter bij de burgers staan nou daar is weinig van te zien montferland ga is met dingen aan de gang die echt belangrijk zijn en kom niet met zulke onzin. En als je zonodig bezuinigen moet doe het in het gemeentehuis elke post is daar dubbel bezet anders kun je deze onzin toch niet allemaal bedenken
 • IJsbrand Nijhof

  2 maanden geleden
  Gelderlander, waarom lees ik dit in de Diemse editie? Ik betaal voor de krant en wil mijn gemeentenieuws ook in de Achterhoek editie lezen! IJsbrand.
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Liemers