Volledig scherm
© Thinkstock

Politie houdt mannen aan voor reeks inbraken bij ouderen

'S-HEERENBERG - Een 30-jarige Rotterdammer en een 25-jarige man uit Ridderkerk zijn gisteren aangehouden voor het plegen van vijftien woninginbraken en babbeltrucs door het hele land. De mannen sloegen onder meer toe in 's-Heerenberg, zo meldt de politie.

Het duo brak vooral in bij seniorencomplexen, waar de buit keer op keer bestond uit contant geld en sieraden. In de huizen van de verdachten werden honderden sieraden gevonden.

Bos bloemen
De twee werkten meestal volgens een vast stramien. Met een bos bloemen in de hand meldden ze zich bij de ingang van de complexen en probeerden ze met een smoes binnen te komen. Vervolgens belden ze bij woningen aan om te kijken of er mensen thuis waren. Was er niemand thuis, dan forceerden ze de deur en roofden de woning leeg.

Doorverkocht
Twee mannen uit Schiedam worden ervan verdacht de gestolen sieraden van het duo telkens te hebben omgesmolten en doorverkocht. Een 40-jarige man uit Schiedam werd aangehouden, een andere verdachte heeft de politie in zijn huis niet gevonden.

Dankzij getuigenverklaringen, de overeenkomsten in werkwijze en camerabeelden kwam de politie erachter dat het om deze mannen ging. Behalve in 's-Heerenberg sloegen ze onder andere toe in Hattem, Epe, Wezep. De drie verdachten zitten vast voor verhoor.

Liemers