De Duitse hulpdiensten rukten zondagmiddag uit voor een dodelijk ongeval op de A3 in Duitsland. Hierbij waren twee auto's betrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse hulpdiensten rukten zondagmiddag uit voor een dodelijk ongeval op de A3 in Duitsland. Hierbij waren twee auto's betrokken. © News United

Politie na Porsche-ongeluk met vier doden: ‘Mogelijk aquaplaning én hogere snelheid’

Het onderzoek naar het noodlottige ongeval op de Duitse A3 waarbij vier Nederlanders om het leven kwamen loopt nog, maar ‘het vermoeden is dat aquaplaning de oorzaak is geweest’. Dat zegt een woordvoerder van de Duitse politie. ,,Mogelijk in combinatie met een hogere snelheid.”

11 reacties

 • Erich Kwint

  2 maanden geleden
  Droevige gebeurtenis. Dit stuk snelweg is eind vorig jaar nog vernieuwd evenals het zelfde traject aan de andere zijde. Dan zou je zeggen.....Maar de Duitse wegenbouwers hebben naar mijn mening weinig kaas gegeten van verkanting en afwatering van een snelweg. En passen geen ZOAB toe (heeft nadelen als het vriest). Een aantal jaren geleden een soortgelijk ongeval op de A3 bij Hamminkeln met een Ferrari. Oorzaak: regen i.c.m. een te hoge snelheid en ook hier een slechte afwatering.van het wegdek.
 • Jan Rijneveld

  2 maanden geleden
  En er staan borden van 80 km tot voorbij afslag elten
 • Trees Massop

  2 maanden geleden
  Duitsland zou net als Nederland eens meer autobelasting in voeren dat de wegen vaker opgeknapt kunnen worden maar er staan daar borden bij nat wegdek 80km denk ook daar geen rekening mee gehouden en zowel alle Nederlanders in en op Duitse autobanden gas erop
 • Piet van Puffelen

  2 maanden geleden
  Hard rijden in de regen is levensgevaarlijk. Hard rijden met een dergelijke auto, op een weg zonder snelheidslimiet, zal best verleidelijk zijn. Maar doe het a.u.b. niet op een nat wegdek.
 • Robin Valentino

  2 maanden geleden
  Heel erg triest. Samenloop van onfortuine omstandigheden. Veel succes in de verwerking voor de nabestaanden en laat dit een waarschuwing zijn voor de toekomst. Aquaplanning is boven de 50km p/u al gevaarlijk.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  2

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.