Volledig scherm
Het affiche van het Oktoberfest in Zeddam. © De Feesttent

Politie vond plek Oktoberfest bij nader inzien toch te link

ZEDDAM - De politie heeft in eerste instantie een verkeerd advies gegeven over de veiligheid van het Oktoberfest in het Zandgat in Zeddam. Toen de politie later alsnog aangaf dat de bereikbaarheid voor hulpdiensten in het geding was, heeft burgemeester Peter de Baat de al verleende vergunning direct ingetrokken.

Bij De Baat bestond geen twijfel om het evenement op oktober, dat per dag tussen de 650- en 750 bezoekers trekt, op die plek te verbieden. ,,Veiligheid gaat echt boven alles’’, zegt de burgemeester.

Vergissing

Bij de eerste aanvraag voor de vergunning gaven de hulpdiensten (brandweer, politie en veiligheidsregio) een positief advies: organisator De Feesttent kreeg de vergunning. ,,Een paar weken erna gaf politie aan dat ze een vergissing hadden begaan. 'We hadden het anders moeten wegen' gaven ze aan. Toen heb ik ingegrepen. Wij moeten natuurlijk zo goed mogelijk invulling geven aan onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de veiligheid van het evenement.  Het was me duidelijk dat het evenement verplaatst moest worden. Het is een beslissing van mij geweest om de vergunning terug te draaien en om een nieuwe locatie aan te bevelen.’’

Blij met alternatief

Montferland heeft alle medewerking verleend om een alternatieve locatie voor het Oktoberfest te vinden en dat lukte op een akker bovenaan het Zandgat in Zeddam. ,,Je moet er natuurlijk niet aan denken dat zo'n evenement om veiligheidsredenen helemaal niet door zou kunnen gaan. Ik ben heel blij dat die alternatieve plek in de nabijheid van het zandgat is gevonden. Een beertje reuring is goed voor Zeddam en Montferland.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers