Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal spelers van Polonia Kilder in de kleedkamer voor de laatste training. Tweede van links is Wojciech Zielinski en rechts vooraan zit Martin Sajevicz , de twee elftalleiders. © theo kock persfotografie

Pools elftal viert titel op z'n Kilders: ‘Die jongens zijn hartstikke fit’

KILDER - Nog twee wedstrijden te gaan en officieel is er nog een punt nodig, in het duel met VVG5. Maar het doelsaldo is dermate dat er voor zondag alvast een platte wagen, bloemen en de kampioensbeker zijn besteld. Want Kilder 6 mag dan Pools zijn en zichzelf Polonia Kilder noem, het kampioenschap wordt op z'n Kilders gevierd.  

Clemens van Lent van uitzendbureau Fides dat bemiddelt voor arbeidsmigranten, zocht twee jaar geleden een plek waar Poolse arbeiders zouden kunnen voetballen. SV Kilder zette de poort open. Bestuurslid technische zaken Aloys Berendsen zag een fitte groep jonge mannen zijn club komen versterken.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers