Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal spelers van Polonia Kilder in de kleedkamer voor de laatste training. Tweede van links is Wojciech Zielinski en rechts vooraan zit Martin Sajevicz , de twee elftalleiders. © theo kock persfotografie

Pools elftal viert titel op z'n Kilders: ‘Die jongens zijn hartstikke fit’

KILDER - Nog twee wedstrijden te gaan en officieel is er nog een punt nodig, in het duel met VVG5. Maar het doelsaldo is dermate dat er voor zondag alvast een platte wagen, bloemen en de kampioensbeker zijn besteld. Want Kilder 6 mag dan Pools zijn en zichzelf Polonia Kilder noem, het kampioenschap wordt op z'n Kilders gevierd.  

Clemens van Lent van uitzendbureau Fides dat bemiddelt voor arbeidsmigranten, zocht twee jaar geleden een plek waar Poolse arbeiders zouden kunnen voetballen. SV Kilder zette de poort open. Bestuurslid technische zaken Aloys Berendsen zag een fitte groep jonge mannen zijn club komen versterken.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuw-Dijk moet nog een keer stemmen over de aanschaf van de kerk en de pastorie
    PREMIUM

    Nieuw-Dijk moet nog een keer stemmen over de aanschaf van de kerk en de pastorie

    NIEUW-DIJK - De inwoners van Nieuw-Dijk moeten zich woensdagavond alsnog een keer uitspreken over de overname van de kerk en de pastorie in het dorp. Het bisdom wil de pastorie opnieuw laten taxeren als die pas in 2020 (een jaar later dan de kerk) zoals aanvankelijk overeen was gekomen, wordt overgenomen. Dat kan de overnamesom aanzienlijk opdrijven. De hele boel nu in één keer overnemen, voorkomt dat.

Liemers