Volledig scherm
PREMIUM
Het aanbiedstation in 's-Heerenberg. © theo kock persfotografie

Raad kijkt of inleverpunt voor grof vuil in 's-Heerenberg tóch open kan blijven

's-HEERENBERG - Montferland onderzoekt of het aanbieden van vuilnis dat niet gratis is (grof vuil, puin, meubels) toch in 's-Heerenberg kan blijven gebeuren. De meerheid van de gemeenteraad heeft het college opgedragen alternatieven te onderzoeken, mogelijk met een commerciële partij.  

Montferland werkt bij het inzamelen van huisvuil samen met Zevenaar in de Reinigingsdienst de Liemers (RDL). Die heeft vorige maand besloten dat de aanbiedstations in ‘s-Heerenberg en Lobith alleen (gedeeltelijk) open blijven voor het aanbieden van gratis huisvuil. Er wordt voor 3,5 miljoen euro één gezamenlijk nieuw aanbiedstation voor restafval op bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar gebouwd. Inwoners uit 's-Heerenberg en omgeving, Lobith en de rest van het Gelders Eiland moeten met bouwafval, matrassen en autobanden straks naar het nieuwe station in Zevenaar.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers