Volledig scherm
De presentatie van de nieuwe fusieclub VV Montferland na het samengaan van VV Zeddam en Sint Joris uit Braamt. Foto ter illustratie © Jan Ruland van den Brink

Raad omarmt fusies Montferlandse voetbalclubs en inversteert anderhalf miljoen euro

‘s-HEERENBERG - De gemeenteraad van Montferland heeft het sein op groen gezet voor het opknappen van de sportparken in Zeddam en 's-Heerenberg om de fusies van in totaal vijf voetbalclubs mogelijk te maken. Montferland steekt anderhalf miljoen euro in nieuwe kunstgrasvelden en kleedaccommodaties.

Het regende raadsbreed dikke complimenten voor de verenigingen die het fusieproces op eigen kracht tot een succes hebben gemaakt. VV Zeddam en Sint Joris uit Braamt komen vanaf het seizoen 2019-2020 uit onder naam VV Montferland en gaan spelen op sportpark Padevoort in Zeddam. Er wordt voor ruim 4 ton geïnvesteerd in onder andere een kunstgras-oefenhoek, verlichting en een kleedkamer. MvR uit ‘s-Heerenberg, VVL uit Lengel en voetbalvereniging Stokkum smelten samen tot een nieuwe club die gaat spelen op sportpark de Boshoek. Daar wordt een miljoen euro gestoken in de accommodatie in onder andere vier nieuwe kleedkamers, een nieuw kunstgrasveld en vervanging van de toplaag van het bestaande kunstgrasveld. 

Pijnlijk

Kritische geluiden zijn er van de PvdA die tegen het voorstel stemde. ,,Dit is pijnlijk voor ons”, zei fractieleider Els Rutting. ,,Wij zijn helemaal voor die fusie en vinden die gedrevenheid en passie van de clubs geweldig. Maar wij zitten met de afweging: waar geef je de euro's aan uit. Onze zorg zit bij de zorg: daar moeten we een miljoen bezuinigen. Dat heeft onze prioriteit.”  

 Wethouder Ruth Mijnen deed toezeggingen over de aanpak van de verkeersveiligheid rond de parken. ,,Dat zullen we nauwlettend in de gaten houden. De routes van en naar de accommodaties moeten hoe dan ook veilig zijn.” Komende week vindt er overleg plaats met de buurt bij sportpark Boshoek over de inrichting van een nieuwe parkeerplaats aan de Van Heeklaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers