Volledig scherm
PREMIUM
Het aanbiedstation in 's-Heerenberg. © theo kock persfotografie

Raad: ’s-Heerenberg moet eigen aanbiedstation afval houden

's-HEERENBERG - De gemeenteraad van Montferland wil dat er een aanbiedstation voor afval in 's-Heerenberg blijft. Reinigingsdienst De Liemers (RDL) is van plan de huidige inzamelplekken voor afval in 's-Heerenberg, Zevenaar en Lobith te  sluiten en één gezamenlijk nieuw station op industrieterrein 7Poort in Zevenaar bouwen. 

De voorgenomen sluiting en verplaatsing heeft  tot veel afwijzende reacties op social media en in de Montferlandse raad geleid. De afstand vanuit het Berghse deel van de gemeente naar het nieuwe aanbiedstation dat zeer waarschijnlijk in Zevenaar komt, zou te groot worden. Er is vrees voor dumping van afval in het buitengebied. In Lobith zijn dezelfde geluiden te horen, ook daar wordt de afstand naar een nieuw aanbiedstation aanzienlijk groter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers