Volledig scherm
© Mariska Hofman

Raadslid Montferland stiekem met tractor over verboden weg

ZEDDAM - Het Montferlandse raadslid Herman Jansen (PvdA) rijdt regelmatig met een landbouwvoertuig over de randweg N316 bij Zeddam. "Het mag niet, maar ik dacht: ik ben benieuwd, – als er een keer een politiewagen komt – wat die dan doet."

Hij deed zijn ontboezeming deze week in de raadsvergadering van Montferland, waar het CDA de problemen met het landbouwverkeer in het dorp Zeddam aankaartte.

Onveilig
Tractoren die zich wel houden aan het verbod op de randweg, ’s-Heerenbergseweg en Kilderseweg blijken nu veelal de Oude Doetinchemseweg door het dorp te nemen en zorgen voor onveilige situaties.

Motie
Het CDA vroeg in een motie burgemeester en wethouders om als oplossing opnieuw te proberen de provincie te vermurwen de randweg voor tractoren in ieder geval tijdelijk open te stellen. D66 had twijfels: zouden er niet nieuwe onveilige situaties ontstaan doordat automobilisten die niet achter tractoren willen rijden massaal een route door het dorp kiezen?

Ontboezeming
Daarop kwam Jansen met zijn ontboezeming ter verduidelijking dat hij, gezien zijn eigen ervaringen, daar niet bang voor was. "Een auto achter een tractor rijdt hooguit 10 seconden langer over de randweg."

Lees meer over dit probleem in de papieren krant, regio Achterhoek van 30/01/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Liemers