Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Regels zonnepanelen buitengebied Montferland soepeler

DIDAM - De gemeente Montferland wil de regels voor het plaatsen van zonnepanelen in het buitengebied verruimen om in 2030 energieneutraal te zijn.

4 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Het zou toch zonde zijn om vruchtebare landbouwgrond vol te zetten met zonnepanelen. Oke, de landbouwgronden mogen vanwege de intensieve landbouw misschien wat jaren rust gegund worden, maar zolang er niet op vrijwel elk ongebruikt dak zonnepanelen liggen zie ik geen directe reden om grote oppervlaktes grond waar voedsel verbouwd kan worden vol te zetten met pannelen...
 • Liemers

  3 jaar geleden
  Je zou maar in het buuitengebied wonen en je buurman krijgt het in de kop 2 ha zonnepanelen te maken.Het is zeker al een rommeltje aan het worden met al die panelen op dak.Weltstandcommissie zou weer in leven geroepen worden.Hetzelfde met al die nieuwe wijkjes in het buitengebied uit rood voor rood onstaan,plaats die onstane bouwkavelmeters van de voormalige stallen in de aangewezen woonwijken!Grote ligboxenstallen met panelen erop .Meteen aanplanten met dikke hagen.Panelen horen thuis op de lege  industrieterreinen,niet op schaarse dure landbouwgrond!Foei Wallie. de CDA boeren wethouder 
 • Wim

  3 jaar geleden
  Het Montferland is redelijk groot maar AUB géén zonnepanelen rondom de bossen (op het gras) van het Montferland. Het is bere-lelijk.. Tip: er moeten nog tig asbestdaken van schuren vervangen worden voor 2024. Combineer de verwijdering van het asbest met de plaatsing van de zonnepanelen.
 • Montferlander

  3 jaar geleden
  Goede ontwikkeling, maar... Er valt ook nog een wereld te winnen als er voorwaarden zouden worden gesteld bij het bouwen van bedrijfshallen en landbouwschuren. Daar zijn in het verleden (en nu nog steeds) kansen blijven liggen. Sinds we van het Gronings gas af gaan kun je er niet meer omheen, vind ik. Ik vraag me af waarom er destijds geen strakker beleid is gevoerd. Pas wel op met verrommeling in het landschap en combineer het bij voorkeur met het terugbrengen van houtwallen e.d. Dan wordt het een plus/plus actie.

Liemers