Vrijwilligers van het Gilde Sint Oswaldus druk in de weer met gedoneerde spullen voor de Voedselbank Montferland. Foto Jan van den Brink.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van het Gilde Sint Oswaldus druk in de weer met gedoneerde spullen voor de Voedselbank Montferland. Foto Jan van den Brink. © Jan Ruland van den Brink

Rondgang van gilde door Stokkum levert vrachtwagen vol spullen op voor voedselbank

STOKKUM - Het resultaat overtreft de stoutste verwachtingen. De inzameling die het Gilde Sint Oswaldus in Stokkum zaterdag heeft gehouden voor de Voedselbank Montferland is een doorslaand succes geworden. ,,Ik denk dat er minstens een vrachtwagen met spullen in ons clubgebouw staat. Echt overweldigend’’, zegt een glunderende penningmeester Cok Vergeer, als de balans is opgemaakt.

 1. Politici bezorgd om nieuwe wasservice thuishulp Montferland: ‘Wat is het volgende? Douchen bij de voetbalclub?’
  PREMIUM
  4

  Politici bezorgd om nieuwe wasservice thuishulp Montfer­land: ‘Wat is het volgende? Douchen bij de voetbal­club?’

  DIDAM/ ’s-HEERENBERG - De naderende start van de externe was- en strijkservice voor kwetsbare inwoners van Montferland houdt ook de gemeenteraad flink bezig. De politici hebben nog tal van vragen, maar waar ze het donderdagavond tijdens de raadsvergadering over eens waren: inwoners moeten niet slechter worden van de nieuwe manier van wassen en strijken. Iemands huis moet dus ‘gewoon’ goed schoongemaakt worden, ook al blijft de thuishulp straks minder lang.
 2. Sneeuwscheppende brandweerlieden redden oldtimerhobby van Ron: ‘Ik was even totaal in paniek’
  PREMIUM
  3

  Sneeuw­schep­pen­de brandweer­lie­den redden oldtimer­hob­by van Ron: ‘Ik was even totaal in paniek’

  GROESSEN - ,,Je wilt echt niet weten hoe ik me voelde", zegt Groessenaar Ron Schepers over de penibele uren die hij zondag meemaakte. Het dak van zijn schuur stond op instorten, zoveel sneeuw lag erop. Vier peperdure oldtimers dreigden daardoor de vernieling in te gaan. Een telefoontje naar de brandweer betekende zijn redding. Al is de schuur geen lang leven meer beschoren.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Liemers