Zwembad De Hoevert in Didam
Volledig scherm
Zwembad De Hoevert in Didam © Google Streetview

‘Ruimte voor Albert Heijn op plek De Hoevert’

DIDAM -  Een Albert Heijn supermarkt op de plek van zwembad de Hoevert en een nieuw zwembad, het liefst bij sportpark De Nevelhorst Didam. Voor de oppositiepartijen in de Montferlandse gemeenteraad moet dat plan nadrukkelijk een kans krijgen.

Een motie met  die strekking van de oppositie (PvdA, Lijst Groot Montferland en Rob Mos) haalde het niet omdat wethouder Ruth Mijnen al heeft aangegeven met alle partijen die geïnteresseerd zijn om een zwembad in Didam te behouden, in gesprek te gaan.

Montferland wil het zwembad overdoen aan een commerciële partij. Zij komt voor de zomer met een overzicht van de opties. 

Prematuur

Of eigenaar Didam Have van de Didamse Albert Heijn überhaupt in is voor verhuizing van de winkel van de Leliestraat naar de locatie aan de Kerkstraat is afhankelijk van de verkoopcondities.

,,We wachten af waar de gemeente mee komt. Dit is prematuur”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. ,,Wij zetten in op een plek in het centrumplan.”

Didam Have voert een juridische strijd met de gemeente Montferland om alsnog een plek in het centrum af te dwingen. Montferland is met projectontwikkelaar Groenstaete in zee gegaan. Die heeft voor twee andere  supermarkten (Coop en Aldi) gekozen. 

Gepasseerd

De bezwaren van Didam Have dat ze gepasseerd zijn voor het centrum,  zijn in eerdere rechtszaken door de rechter afgewezen. Er loopt nog een bodemprocedure van Didam Have tegen Montferland, een zaak bij de Hoge Raad en bij het Europese Hof.

Volgens Henk Groote van Lijst Groot Montferland kan een plan voor een supermarkt op de locatie De Hoevert een rol spelen in de oplossing van de juridische strijd. 

Liemers