Volledig scherm
© Marwin Danen

's-Heerenbergse kaas- en wijnwinkel gaat grens over

EMMERIK - Ewald Bosch uit 's-Heerenberg verkoopt nu aan beide zijden van de grens kaas, wijn, nootjes en chocola. De inwoner van de Achterhoekse grensplaats opende gisteren een nieuwe winkel aan de Steinstrasse in Emmerik. Bosch verkocht al wijn en kaas vanuit twee winkels in zijn thuisstad.

In Emmerik verkoopt hij alle producten vanuit één winkel: in tegenstelling tot Nederland mag hij in Duitsland de kaas en wijn vanuit dezelfde zaak verkopen. „Ik wilde altijd al graag mijn kaas samen met een goede fles wijn aanbieden. In Nederland mag dat helaas niet.”

'Tijd is rijp'
Bosch liep al sinds 2008 rond met het plan om een zaak in Duitsland te openen. Dat verdween vanwege de economische crisis een tijdje in de ijskast. „Hoewel de crisis nog niet voorbij is, denk ik dat de tijd rijp is.”

Buurstad
Emmerik is volgens Bosch een logische keus. „Het is mijn buurstad. Ik kom er graag en in 's-Heerenberg hebben we veel klanten van over de grens. Daarnaast is hier een vaste kern van winkels die er al jaren zitten en nog altijd goed lopen. Mijn nieuwe winkel is daar een mooie aanvulling op.”

Enthousiast
„Gisteren was mijn eerste verkoopdag en die liep meteen goed. Hopelijk kunnen we die trend doorzetten. Onze klanten waren in ieder geval enthousiast.”

Zijn concept van een kaaswinkel waar ook wijn, chocola en nootjes gekocht kunnen worden is volgens Bosch namelijk nieuw in de Duitse stad. „Binnenkort breiden we het assortiment uit met speciaalbieren. Doel is is een totaalpakket te bieden. We merken ook dat onze Duitse klanten daar naar op zoek zijn.”

Volledig scherm
© Marwin Danen

Liemers