Mensen bekijken de activiteiten bij het onderzoek van de politie naar de brand in het appartement in De Ent.
Volledig scherm
Mensen bekijken de activiteiten bij het onderzoek van de politie naar de brand in het appartement in De Ent. © Jan Ruland van den Brink

Schrik bij bewoners De Ent: ‘Ik durf niet meer te gaan slapen’

DIDAM - De schrik zit er flink in bij een aantal bewoners van seniorencomplex De Ent in Didam. Daags na de fatale brand waarbij een 88-jarige buurman het leven liet,  komt het besef welk gevaar ze hebben gelopen. En dat het nog erger had kunnen aflopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fatale brand Didam: treinmachinist Rene kon zijn buurvrouw nog redden
    PREMIUM
    video / fotoserie

    Fatale brand Didam: treinmachi­nist Rene kon zijn buurvrouw nog redden

    DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”

Liemers