Het echtpaar Janssen woont pal naast het afgebrande partycentrum Lara in Loil.
Volledig scherm
PREMIUM
Het echtpaar Janssen woont pal naast het afgebrande partycentrum Lara in Loil. © Jan van den Brink

Schrik zit er goed in na brand bij partycentrum Lara: ‘Het zal stil worden in Loil’

LOIL - Herman Jansen staat maandag nog te trillen. De brand van zaterdagnacht bij het naastgelegen partycentrum Lara heeft er bij hem en zijn vrouw Elly flink ingehakt. Rond half drie werden de twee wakker gebeld door buurman Raymond Duis, die de brand ontdekte en direct actie ondernam.

,,Het rookte wel”, vertelt Jansen. ,,Maar vuur was er nog niet te zien. Elly dacht zelfs dat het allemaal wel meeviel en ging weer naar bed. ‘Een emmer water erover en dan is het weg’, zei ze nog. Pas toen de politie haar uit bed haalde en ze buiten liep, voelde ze de hitte van de brand.”

Raymond Duis, die tegenover de zaal woont, werd wakker van de stank en wist meteen dat het mis was. ,,Buiten stond de Wehlseweg onder de rook. Ik kon de overburen al niet meer zien. Mijn vrouw Marloes heeft direct 112 gebeld en ik heb de aangrenzende buren wakker gebeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers