Volledig scherm
Een schuttersboog in Oud Dijk. © PR.

Schuttersbogenroute Didam op lijst immaterieel erfgoed Nederland

DIDAM - De schuttersbogenroute in Didam is opgenomen in de  Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De traditie om de  de schutterskoningen en -koninginnen te eren met grote versierde bogen en er een fietsroute langs te leiden, moet volgens  het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland toekomstbestendig worden gemaakt.

Naast de  de schuttersbogenroute in Didam zijn nog 12 tradities in de  lijst opgenomen waaronder de gondelvaart Giethoorn, fierljeppen, snert koken en het midwinterhoornbouwen.

De schutterbogenroute in Didam en omgeving van de zeven schutterijen wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden op zondag 22 tot en met dinsdag 22 juli. De route leidt langs 47 bogen die door schutters, buurtschappen, vriendenclubs en straatverenigingen worden gebouwd.  De organisatie van het evenement waar jaarlijks honderden fietsers op afkomen, is in handen van Stichting Bevordering Toerisme Didam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers