Volledig scherm
De Sint Mattheüskerk in Azewijn. © Jan van den Brink

Sloop dreigt voor kerk Azewijn

AZEWIJN - De inwoners van Azewijn krijgen nog tot medio 2018 de tijd voor een overnameplan voor de Mattheüskerk. Komt dat plan er niet, dan dreigt sloop.

In de Azewijnse kerk worden sinds 2015 geen weekenddiensten meer gegeven en is de kerk alleen nog voor voor rouw- en trouwdiensten in gebruik. Het is een van de kerken uit de Verrijzenisparochie die is gesloten vanwege bezuinigingen en teruglopend kerkbezoek.

Toekomst
Marie-José de Dreu van de Verrijzenisparochie lichtte deze week de inwoners van Azewijn in over de toekomst van het kerkgebouw. Ze meldde dat in een aantal dorpen stichtingen op zoek zijn naar mogelijkheden om het kerkgebouw over te nemen.

Stichting
In Azewijn is zo'n plan er niet. De dorpsgemeenschap werd opgeroepen om toch nog eens te kijken of er mogelijkheden zijn om een stichting of een werkgroep op te richten die daarmee aan de slag gaat.

Als dat niet voor juli 2018 lukt, dan moet het gebouw 'verdwijnen', aldus De Dreu, die het woord 'sloop' niet over de lippen kreeg. „Omdat ik weet hoe zeer het gebouw verankerd is in de gemeenschap."

  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers