Volledig scherm
De accommodatie van voetbalclub Sprinkhanen. © theo kock

Sprinkhanen krijgen geen verlichting langs het hoofdveld

NIEUW-DIJK - Verlichting langs het hoofdveld van voetbalvereniging De Sprinkhanen? De gemeente Montferland peinst er niet over daar aan mee te betalen.

Het plaatsen van de veldverlichting bij de club uit Nieuw-Dijk zou zo’n 50.000 euro gaan kosten. Terwijl van die investering maar 25 voetballers lol hebben, heeft de gemeente Montferland becijferd.

Daar komt bij dat als de Sprinkhanen toch verlichting zouden krijgen ook andere clubs bij de gemeente aan zouden kloppen. Verder stelt ook de KNVB dat de verlichting niet noodzakelijk is.

Nodig

De voetbalclub zegt de veldverlichting nodig te hebben omdat er ’s avonds vaker wedstrijden op het programma staan door de komst van voetbal voor senioren 45+ en dames 35+. Ook de wedstrijden voor de Achterhoek Cup zijn vaak in de avonduren.

De club kan wel een lening krijgen om de verlichting aan te leggen. Voorzitter Frans van Vugt zegt nog niet te weten of de club van dat aanbod gebruik gaat maken. ,,Het is een optie maar daar moeten we met het bestuur nog naar kijken.”

De voetbalclub beschikt overigens al wel over twee verlichte trainingsvelden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Subsidie voor dorpen Montferland schot in de roos

    Subsidie voor dorpen Montfer­land schot in de roos

    DIDAM - De negen kernen in Montferland (buiten Didam en ‘s-Heerenberg) hebben veel baat gehad bij de subsidie van 25.000 euro voor leefbaarheidsinitiatieven. In vijf kernen is een groot deel van de subsidie gebruikt voor verbetering van de dorpshuizen. De dorpsraden die in de meeste gevallen de leefbaarheidsinitiatieven hebben aangedragen, zijn zeer te spreken over de financiële injectie van de gemeente. Er komt een bescheiden vervolg op de regeling.

Liemers