Sprookjeshuwelijk voor meester Jos en juf Suzanne

videoHENGELO/DIDAM - Meester Jos Teunis (35) en juf Suzanne Bours (34) hebben maandagmorgen voor de tweede keer in vier dagen aan elkaar het ja-woord gegeven. 

Afgelopen vrijdag gebeurde dat al officieel voor de wet. Maandag werd het nog eens dunnetjes overgedaan in de hal van de Piersonschool in Hengelo, in het bijzijn van ongeveer honderd kinderen en een aantal ouders.

Klassiek

,,Een klassiek sprookjeshuwelijk”, volgens directeur Susan Regelink. ,,De meester en de juf die in het huwelijksbootje stappen. Waar maak je dat nog mee?”

Meester Jos heeft de groepen 6, 7 en 8 onder zijn hoede. Juf Suzanne de groepen 1 en 2. Jos en Suzanne wonen al 2 jaar in Didam. 

Sleep

,,De sleep is niet meer smetteloos wit", verontschuldigt juf Suzanne zich, als ze het podium opstapt in de hal van de Piersonschool in Hengelo. ,,Iets te vaak mee gedanst, afgelopen vrijdag.”

Een kleinigheid waar de ruim honderd kinderen van de basisschool niet om malen. Bovendien ziet het lichte pak van meester Jos er wel kraakhelder uit. Op het podium, met op de achtergrond een klassieke groene Achterhoekse boog met roosjes, geven ze elkaar opnieuw het ja-woord. Daarna ondertekenen ze bovendien nogmaals de huwelijksakte. Dat gebeurt in het bijzijn van vier getuigen: kinderen die bij meester en juf in de klas zitten.

Overredingskracht

Juf Suzanne werkte zeven jaar geleden al op de school in Hengelo, toen Jos Teunis daar solliciteerde en als meester werd aangenomen. Het duurde tot drie jaar geleden toen het duo openbaar maakte een stel te zijn. ,,Ik had wat overredingskracht nodig", zegt Jos. 

Wie denkt dat het paar nu aan de wittebroodsweken begint, heeft het mis. ,,We hebben net zes weken vakantie achter de rug", zegt Suzanne. ,,Dus dat zit er even niet in.” ,,Overmorgen beginnen we weer met les geven", zegt Jos. ,,Het komt dus neer op één wittebroodsdag.”

Volledig scherm
Meester Jos en Juf Suzanne doen hun trouwerij nog eens dunnetjes over op de school waar ze les geven. © Jan van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers