Volledig scherm
De brandweer kan de oorzaak niet achterhalen van de gigantische stalbrand van dinsdag in Didam. © Theo Kock

Stalbrand in Didam te verwoestend om oorzaak te achterhalen

DIDAM - De oorzaak van de stalbrand in Didam dinsdag waarbij 2500 varkens het leven lieten, is volgens de brandonderzoeker van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland niet te achterhalen. 

De brand is te verwoestend geweest om iets van een brandhaard te kunnen vinden. 

Toen de brandweer gistermiddag bij het bedrijf aan de Tatelaarweg arriveerde sloeg de brand van voor tot achteren uit het dak. Volgens woordvoerder Marijke van Dijk van de veiligheidsregio heeft het vuur razendsnel om zich heen gegrepen. De ventilatie via de zijramen heeft het proces mogelijk versneld. 

Traumatisch

Volgens Van Dijk was er geen enkele mogelijkheid om de varkens nog te redden. ,,Een zeer traumatische ervaring voor de eigenaar die enorm was aangeslagen. Ook voor de brandweer zijn dit verschrikkelijke incidenten. We praten er met elkaar over om het goed te verwerken.  We houden elkaar goed in de gaten.''

De brandweer heeft gisteren vier voertuigen ingezet voor de bluswerkzaamheden. Tussen de 70 en 80 brandweerlieden zijn bij de brandbestrijding betrokken geweest. 

Vanochtend is de brandweer bezig geweest met nablussen van de deels ingestorte stal. In de loop van de dag worden de stoffelijke resten van de varkens geruimd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers