Volledig scherm
PREMIUM
De elektrische auto's van taxibedrijf Buiting in Stokkum. © DG

Stap nu in een elektrische taxi

STOKKUM - Taxibedrijf Buiting in Stokkum heeft drie elektrische auto's aangeschaft die worden opgeladen met energie van eigen zonnepanelen. Het is een belangrijke eerste stap voor het familiebedrijf richting een compleet energieneutraal wagenpark. 

Waar de taxi's in Amsterdam al volop elektrisch rijden, blijft het fenomeen in het oosten wat achter. Voor Sjanyto Buiting is een subsidie van de gemeente Montferland net dat zetje wat hij nodig had om zijn bedrijf te gaan verduurzamen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gedeputeerde: ‘Sneltrein Doetinchem-Arnhem moet in 2024 kunnen rijden’

    Gedeputeer­de: ‘Sneltrein Doetinchem-Arn­hem moet in 2024 kunnen rijden’

    DIDAM - De RegioExpress Achterhoek, een sneltrein linea recta tussen Doetinchem en Arnhem, moet in 2024 kunnen rijden. Volgens gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland is dat een reële verwachting. De trajectverkenning is in volle gang, in de loop van komend jaar moeten de eerste resultaten duidelijkheid verschaffen hoe en wanneer er een extra trein op het dubbelspoor tussen Doetinchem de Huet en Arnhem zal rijden en wat de aanleg kost.

Liemers