Hotel Moors aan de Benedendorpsstraat in Zeddam maakt plaats voor acht starterswoningen, tien appartementen en een tweekapper. De vraag is wanneer het pand wordt gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hotel Moors aan de Benedendorpsstraat in Zeddam maakt plaats voor acht starterswoningen, tien appartementen en een tweekapper. De vraag is wanneer het pand wordt gesloopt. © Jan Ruland van den Brink

Starters kunnen meer geld lenen om een huis te kopen in Montferland

ZEDDAM - De lening voor starters op de woningmarkt moet in Montferland aan de actuele huizenprijzen worden aangepast. Het maximum van de koopsom van de woning voor jonge mensen die voor het eerst een huis kopen en waarvoor ze een lening afsluiten, moet van 178.000 euro naar 225.000 euro.

7 reacties

 • theo

  11 maanden geleden
  Ronald waar woon jij in in een vogelkooitje het gaat hier om mensen die net een huis kopen niet om mensen die al 50 jaar in een huis wonen waarvan de hypotheek bijna is afbetaald
 • Berebodje

  11 maanden geleden
  Voor de jongeren is dit een mooie kans om tocht te kunnen kopen en het is ze oog van harte gegund! Maar hier is gekte op de woningmarkt überhaupt niet mee geholpen en worden de idiote prijzen alleen maar omhoog gestuwd. Bouw meer woningen voor ouderen dan komt er vanzelf meer aanbod op de huizenmarkt zodat de jongeren een betaalbaar huis kunnen kopen.
 • Uw Buurman

  11 maanden geleden
  Een huur van 750 euro impliceert sociale huur. Die is voor de meeste jonge Nederlanders zonder bijzondere omstandigheden niet toegankelijk zonder eerst +10 jaar op de wachtlijst te staan.Volgens mij heb je voor €150 hypotheek per maand bij aflossing in 30 jaar een hypotheek van minder dan een halve ton. 
 • Uw Buurman

  11 maanden geleden
  Huizen zijn schaars:Hoe meer je kan lenen, hoe meer je 'moet' lenen. Als iedereen meer kan lenen, stijgen de huizenprijzen lekker door.
 • J.M. Horst

  11 maanden geleden
  Bij het kopen van een huis gaat het niet om het opbouwen van schuld, maar van bezit. Het negatieve in deze reactie snap ik dan ook niet. Dat huizen (te) duur zijn door schaarste is een probleem van een andere orde.

Liemers