Burgemeester Peter de Baat van Montferland.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Peter de Baat van Montferland. © theo kock persfotografie

Stevige kritiek op rapport bestuurscrisis Montferland: ‘Vertrouwen wederom beschaamd’

DIDAM/ ’S-HEERENBERG - Dat de raadsleden van Montferland in een actueel rapport worden neergezet als de boosdoeners van de bestuurlijke chaos, zint ze allerminst. Zij vragen zich af waarom de rol van burgemeester Peter de Baat amper wordt genoemd.

6 reacties

 • Theo Albada Jelgersma

  1 maand geleden
  Eelco, helaas is het niet mogelijk om nieuwe verkiezingen te verlangen. We zullen moeten wachten tot 16 maart 2022, de reguliere datum voor de raadsverkiezingen. Of dit een verandering te weeg kan brengen betwijfel ik zeer. Het overgrote deel van de leden van raad hanteert de stelling, ikke, ikke en de rest kan st..... Om de burgemeester verantwoordelijk te houden voor de huidige chaos is wel erg goedkoop, de raad zou beter moeten en kunnen weten.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Schokkend dat de raadsleden zelf nu nog niet in willen zien of toe willen geven dat ze volkomen fout zitten. De enige oplossing is nieuwe verkiezingen uitschrijven en dan vastleggen dat géén van de huidige raadsleden op de kieslijsten verschijnt. Anders blijf je met de problemen zitten. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus je moet nu grondig ingrijpen.
 • Alex Klein

  1 maand geleden
  Raadsleden die zelf de wet- en regelgeving niet naleven maar wel met een vinger naar andere wijzen, die moeten als eerste eruit. Hoe kun je klagen over een andere als je zelf illegaal een bouwwerk neerzet of je eigen buren bedreigt?
 • Johannes Sennahoj

  1 maand geleden
  Het was niks…, het is niks… en het zal ook nooit wat worden…. Dat DeBaat nog wijzigingen door laat voeren zegt alweer genoeg. Wit voetje halen bij Berends……. Provincie is nu aan zet moet ingrijpen. Het gedoe in Montferland gaat ten koste van de inwoners. Is er nou echt geen raadslid die dat beseft? Pfff……
 • Julia Rijndeer

  1 maand geleden
  @theo ... Het is in Zevenaar niet beter. Ik zou voor Doetinchem kiezen :)

Liemers