Volledig scherm
De plannen voor de herinrichting van het centrum van Didam zijn in het informatiecentrum in het oude stadhuis te bekijken. © Theo Kock

Stichting Burgers Eerst kan nog geen bezwaar maken tegen centrumplan Didam

DIDAM - Het beroep van de actiegroep stichting Burgers Eerst uit Didam tegen het centrumplan voor Didam heeft geen kans van slagen. Een onafhankelijke bezwarencommissie maakt dinsdagavond snel duidelijk dat er geen bezwaar mogelijk is tegen het raadsbesluit om het centrumplan vast te stellen. 

Pas als er beslissingen worden genomen bij de uitvoering van het centrumplan waaraan juridische consequenties zijn verbonden (bestemmingsplanwijzigingen, omgevings- en bouwvergunningen) kan de stichting bezwaar aantekenen.

Niet vatbaar

 ,,U bent het niet eens met de inhoud van het raadsbesluit en het centrumplan. Dat kan. Maar dat besluit is niet vatbaar voor een beroep”, hield voorzitter Grasmeijer aan woordvoerder Agnes Schotgerrits van Burgers Eerst voor. ,,Het is een kaderstellend besluit, het geeft dus alleen richtlijnen over hoe het plan ingevuld kan worden. Als dat leidt tot concrete voorstellen dan kunt u bezwaar maken”.

Dat zal Schotgerrits namens de stichting later in het proces ook zeker gaan doen.,,Maar we zullen ook nog steeds via de rechter proberen het plan aan te vechten.”

Inhoud

Op de inhoud  van de bezwaren werd nauwelijks gereageerd. Schotgerrits benadrukte nog eens dat de kern van het bezwaar is dat de Didamse bevolking en een deel van de middenstand  niet heeft kunnen meepraten over de plannen. Dat er in het nieuwe informatiecentrum in het oude stadhuis een pamflet hangt met 'vastgestelde kaders’ voor het centrumplan bewijst in de visie van Burgers Eerst dat er al van alles vastligt. 

Belangrijk strijdpunt voor de stichting blijft dat Montferland aan projectontwikkelaar Groenstaete de opdracht heeft gegeven de gronden voor de bouw van de beoogde supermarkten in het centrumplan  te verwerven. ,,Dat kan en mag niet, het is hoogst ongepast", aldus Schotgerrits.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers